Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Stekt aubergine med persilja, parmesan och vitlök

Aubergine med persilja, parmesan och vitlök ska stekas i pannan precis före ser­vering. Aubergineskivorna är jättegoda att servera i bröd med tsatsiki till. 

Stekt aubergine med persilja, parmesan och vitlök
Stekt aubergine med persilja, parmesan och vitlök
Stekt aubergine med persilja, parmesan och vitlök
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 2auberginer
  • 2 tsksalt
  • 50 gparmesan
  • 1 krukapersilja
  • 3vitlöksklyftor
  • 2 dlströbröd
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 2ägg
  • 1,5 dlolivolja

Gör så här

  1. Skär auberginerna på längden i ½ cm tjocka skivor. Salta dem på båda sidor. Lägg på hushållspapper och låt dem vattna ur ca 10 min.

  2. Riv parmesanen och hacka persiljan. Blanda ost, persilja och pressad vitlök. Tillsätt ströbrödet och krydda med peppar.

  3. Torka av aubergineskivorna med hushållspapper och doppa i uppvispade ägg. Vänd dem sedan i ströbrödsblandningen.

  4. Stek aubergineskivorna i rikligt med olja i en stekpanna ca 5 min på varje sida. Servera genast.

Vad tyckte du om receptet?