Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Aubergin med mozzarella

Passar bra som tilltugg eller liten förrätt. LCHF-vänligt. Lägg gärna på lite rucola om det ska serveras som förrätt.

Aubergin med mozzarella
Aubergin med mozzarella
Aubergin med mozzarella
Foto: Joel Wåreus

Gratinerad aubergine

  • 1aubergine
  • 2tomater
  • 250 gmozzarella- (2 paket)
  • 4 mskpesto- färdigköpt eller enligt recept nedan
  • basilika
  • salt
  • svartpeppar- malen
  • olivolja- till stekning

Pesto

  • 1 krukabasilika
  • 2vitlöksklyftor- skalade
  • 50 gpinjenötter
  • 1 dlolivolja
  • 1 dlparmesan- färskriven
  • salt
  • svartpeppar- malen

Topping

  • evrucola

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Skär auberginen i 1–1 ½ centimeter tjocka skivor. Stek skivorna lätt i olivolja, salta och peppra. Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper.

  3. Skär tomaterna i skivor och lägg på auberginen.

  4. Pesto: Mixa basilikan, vitlöken och pinjenötterna. Häll i oljan flytta över till en skål och vänd i parmesanosten. Smaka av med salt och peppar.

  5. Skiva upp mozzarellan och lägg skivorna på en bit hushållspapper, så att de får rinna av. Lägg sedan på mozzarellan och toppa med pesto. Sätt in mitt i ugnen i 5–7 minuter.

  6. Ta ut plåten ur ugnen och garnera med basilika.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök