Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Asiatiskt viltskav

Recept på asiatiskt viltskav. Med chili, soja och sesamolja får älg- eller viltskav asiatisk touch. Tillaga gärna i wok.

Asiatiskt viltskavAsiatiskt viltskavAsiatiskt viltskav

Asiatiskt viltskav

  • 2 förpfryst älg- eller viltskav (á 240 g)
  • 3 dlris- gärna basmati
  • 2purjolökar
  • 1röd chili- t ex spansk peppar
  • 2 mskrapsolja
  • 0,5 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 0,5 dljapansk soja
  • 0,5 dlvatten
  • 150 gböngroddar- färska
  • 1 msksesamolja

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.

  2. Ansa och skär purjolök i 10 cm långa bitar. Strimla dem på längden. Kärna ur och strimla chilin.

  3. Stek skavet i rapsolja i en stekpanna tills det fått fin färg. Tillsätt purjolök och chili, spara lite till garnering, och låt fräsa med ca 3 min. Krydda med salt och peppar.

  4. Häll soja och vatten över skavet och låt puttra ca 3 min. Spola av böngroddarna med kallt vatten och blanda ner dem i pannan. Ringla över sesamolja.

  5. Toppa med den sparade purjon och chilin. Servera med ris.

Vad tyckte du om receptet?