Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Asiatiska savoykåldolmar med fläsk och ingefära

Savoykålsdolmar med fläsk och ingefära är asiatiska kåldolmar med smak av soja, ingefära och koriander.

Asiatiska savoykåldolmar med fläsk och ingefäraAsiatiska savoykåldolmar med fläsk och ingefäraAsiatiska savoykåldolmar med fläsk och ingefära
Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 1savoykålshuvud- stort (8 blad)
  • 1vitlöksklyfta
  • 2salladslökar
  • 1 krukakoriander
  • 500 gfläskfärs
  • 2 mskingefära- finriven
  • 3 msksoja- japansk
  • 1 tsksesamolja
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 2 dlvatten

Garnering

  • 1 msksesamfrö

Dippsås

  • 0,75 dlsoja- japansk
  • 3 mskrisvinäger

Tillbehör

  • ris- kokt
  • srirachasås- stark chilisås

Gör så här

  1. Koka upp en stor kastrull med lättsaltat vatten. Lossa bladen från kålhuvudet och förväll dem ca 30 sekunder i det kokande vattnet. Skölj bladen i kallt vatten och låt dem rinna av på en kökshandduk. Skär bort den grova nerven i mitten på kålbladen.

  2. Skala och finriv vitlöken. Ansa och finstrimla salladslöken. Hacka koriandern.

  3. Blanda färs, vitlök, salladslök, koriander, ingefära, soja och sesamolja. Krydda med salt och peppar.

  4. Fyll kålbladen med färs och rulla ihop till kåldolmar.

  5. Lägg dolmarna med skarven nedåt i en traktörpanna. Tillsätt vattnet. Låt sjuda under lock ca 15 min tills färsen är genomstekt.

  6. Dippsås: Blanda soja och vinäger.

  7. Strö sesamfrön över dolmarna och servera med dippsås, ris och chilisås.

Vad tyckte du om receptet?