Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Asiatiska revben

Saftiga asiatiska revben med sötsalt glaze blir ett spännande inslag på middagsbordet. Revbenen är goda att servera med en krämig kålsallad eller en nudelwok med grönsaker.

Asiatiska revben
Asiatiska revben
Asiatiska revben
JENNY GRIMSGÅRD

Ingredienser

  • 2 kgrevben- tunna (spareribs)
  • 6 dlvatten
  • 2gula lökar
  • 3 mskhonung- flytande
  • 3 mskkinesisk soja
  • 3 msktomatpuré
  • 0,5 tsksesamolja
  • 1 tskvitvinsvinäger
  • 0,5 mskingefära- riven färsk
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.

  2. Lägg revbenen på en plåt med höga kanter. Häll över vatten. Klyfta löken och lägg runtom köttet. Salta och peppra.

  3. Täck med ugnsfolie och brässera i mitten av ugnen cirka 45 minuter.

  4. Blanda honung, soja, tomatpuré, sesamolja, vinäger och ingefära till en glaze.

  5. Tag ut köttet från ugnen och höj värmen till 200 grader.

  6. Torka av köttet och pensla med glaze. Lägg på plåten och sätt in i mitten av ugnen cirka 25 minuter så att köttet får en fin färg och fettet smälter in i köttet.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök