Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på asiatiska musslor. Kokos och curry sätter smaken på dessa goda asiatiska musslor. Riset kan bytas ut mot rostat surdegsbröd att suga upp den goda såsen med.
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Skrubba musslorna. kasta bort de musslor som är trasiga och de som inte stängs när de knackas i köksbänken.
Skala och finhacka vitlök och gul lök. Stek i 2 msk olja ca 3 min i en stor gryta. Tillsätt currypasta, 1/2 dl vinäger, 3 dl vatten och 1/2 tsk salt, koka på högsta värme.
Lägg i musslorna och stormkoka under lock ca 5 min, tills de har öppnat sig. Skaka grytan några gånger under tiden.
Ta upp musslorna, kasta bort de som inte öppnat sig. Sila spadet genom finmaskig sil. Häll tillbaka spadet i grytan.
Tillsätt kokosmjölken och låt koka ihop ca 5 min.
Skiva zucchinin tunt, gärna på mandolin och sedan med kniv för extra tunna strimlor.
Lägg zucchini och musslor i buljongen. Blanda och strö över grovt hackad koriander. Servera med ris.