Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Asiatiska musslor

Recept på asiatiska musslor. Kokos och curry sätter smaken på dessa goda asiatiska musslor. Riset kan bytas ut mot rostat ­surdegsbröd att suga upp den goda såsen med.

Asiatiska musslor
Asiatiska musslor
Asiatiska musslor
Recept på asiatiska musslor Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 1 nätblåmusslor- (1 kg)
  • 2vitlöksklyftor
  • 1lök- gul
  • 1 mskcurrypasta- grön
  • 2 burkarkokosmjölk- lätt, (6 % fett), à 400 ml
  • 1zucchini
  • 1 krukakoriander
  • rapsolja
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 3 dlris

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.

  2. Skrubba musslorna. kasta bort de musslor som är trasiga och de som inte stängs när de knackas i köksbänken.

  3. Skala och finhacka vitlök och gul lök. Stek i 2 msk olja ca 3 min i en stor gryta. Tillsätt currypasta, ­1/2 dl vin­äger, 3 dl vatten och ­1/2 tsk salt, koka på högsta värme.

  4. Lägg i musslorna och stormkoka under lock ca 5 min, tills de har öppnat sig. Skaka grytan ­några gånger under tiden.

  5. Ta upp musslorna, kasta bort de som inte öppnat sig. Sila ­spadet genom finmaskig sil. Häll tillbaka spadet i grytan.

  6. Tillsätt kokosmjölken och låt koka ihop ca 5 min.

  7. Skiva zucchinin tunt, gärna på mandolin och sedan med kniv för extra tunna strimlor.

  8. Lägg zucchini och musslor i buljongen. Blanda och strö över grovt hackad koriander. ­Servera med ris.

Vad tyckte du om receptet?