Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Asiatiska laxbiffar med gurksallad

Recept på asiatiska laxbiffar. Det här är ett riktigt snabbt och smidigt sätt att få till de asiatiska smakerna till vardags.

Asiatiska laxbiffar med gurksallad
Asiatiska laxbiffar med gurksallad
Asiatiska laxbiffar med gurksallad
Asiatiska laxbiffar med gurksallad Foto: Lennart Weibull

Asiatiska laxbiffar

  • 500 glaxfilé
  • 1ägg
  • 2 mskingefära- riven
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 dlströbröd
  • 1 mskrapsolja

Sallad

  • 1gurka
  • 1röd chili- t ex spansk peppar
  • 2 mskströsocker
  • 2 mskvitvinsvinäger
  • 1 krmsalt

Tillbehör

  • 3 dlris- gärna jasminris

Gör så här

  1. Skär laxen i mindre bitar. Mixa den grovt i matberedare tillsammans med ägg, ingefära, salt och peppar. Forma färsen till små biffar som vänds i ströbröd.

  2. Sallad: Halvera gurkan och skrapa ut kärnorna. Skär gurkan i halvmånar. Kärna ur och finstrimla chilin. Blanda socker, vinäger och salt. Tillsätt gurka och chili. Låt stå i rumstemperatur till servering.

  3. Stek laxbiffarna i olja i en stekpanna ca 3 min på varje sida. Servera med gurksallad och ris.

Vad tyckte du om receptet?