Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Asiatiska lammfärsbullar i salladsblad

Visst kan man servera köttbullar till förrätt. De här små asiatiskt kryddade bullarna känns festliga när de läggs upp på salladsblad och bjuds med en liten skål myntakryddad vinägrett.

Asiatiska lammfärsbullar i salladsblad
Asiatiska lammfärsbullar i salladsblad
Asiatiska lammfärsbullar i salladsblad
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 100 glammfärs
  • 100 gfläskfärs
  • 1äggula
  • 1salladslök- finhackad
  • 2vitlöksklyftor- hackade
  • 2 mskkoriander- hackad
  • 2 msksesamfrö
  • 1 krmsambal oelek
  • 1 krmsalt
  • jordnötsolja- till stekning

Myntavinägrett:

  • 1 mskrödvinsvinäger
  • 1 msklime- pressad
  • 2 mskfisksås
  • 1 mskråsocker
  • 1vitlöksklyfta- finhackad
  • 0,5chili- finhackad
  • 1 mskmynta- hackad färsk

Till servering:

  • isbergssallad
  • salladslök- strimlad
  • sesamfrön- rostade
  • koriander
  • mynta

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till färssmeten.

  2. Forma färsen till 20 små bollar med vattenskö ljda händer. Stek dem i jordnötsolja.

  3. Lägg upp salladsblad och lägg en köttbulle på varje. Garnera med strimlad salladslök, sesamfrö och örter. Servera med dippsåsen.

  4. Vinägretten: Blanda ingredienserna och låt dra en liten stund. Häll upp i små skålar vid servering.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök