Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Asiatiska kycklingbollar med sesamfrö


Hoppa över svenska köttbullar och gör dessa kryddiga kycklingbollar i stället. Krydda efter eget tycke och smak.

Asiatiska kycklingbollar med sesamfrö

Asiatiska kycklingbollar med sesamfrö

Asiatiska kycklingbollar med sesamfrö

FOTOGRAF THOMAS CARLEN

Ingredienser

  • 400 gkycklingfärs
  • 0,25purjolök- i bitar
  • 0,5röd chili- urkärnad
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 0,25citron- rivet skal
  • 0,5 tskasiatisk fisksås
  • 1 mskpotatismjöl
  • 0,5ägg- uppvispat
  • 0,5 dlcrème fraiche- lätt
  • 2 dlsesamfrö

Dekoration:

  • tomater- Små, delade eller bitar av röd paprika

Gör så här

  1. Lägg färsen i skålen till matberedaren med kniven monterad tillsammans med purjolök och chili. Tillsätt salt och peppar och kör 5-10 sekunder.

  2. Tillsätt citronskal, fisksås, potatismjöl, ägg och lätt crème fraiche. Blanda till en jämn färs.

  3. Forma pingisbollsstora bollar av färsen och rulla dem i sesamfrö. Lägg dem i en ugnssäker form och tillaga dem i mitten av ugnen, 225 grader, cirka 15-20 minuter. Dela dem när de svalnat och dekorera med tomathalvor och stick in en tandpetare.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök