Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Hoppa över svenska köttbullar och gör dessa kryddiga kycklingbollar i stället. Krydda efter eget tycke och smak.
Lägg färsen i skålen till matberedaren med kniven monterad tillsammans med purjolök och chili. Tillsätt salt och peppar och kör 5-10 sekunder.
Tillsätt citronskal, fisksås, potatismjöl, ägg och lätt crème fraiche. Blanda till en jämn färs.
Forma pingisbollsstora bollar av färsen och rulla dem i sesamfrö. Lägg dem i en ugnssäker form och tillaga dem i mitten av ugnen, 225 grader, cirka 15-20 minuter. Dela dem när de svalnat och dekorera med tomathalvor och stick in en tandpetare.
Recept från Mitt kök