Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Asiatiska köttbullar i salladsblad

Visst kan man servera köttbullar som tilltugg. De här små asiatiskt kryddade bullarna känns festliga när de läggs upp på salladsblad och bjuds med en liten skål asiatisk vinägrett.

Asiatiska köttbullar i salladsblad
Asiatiska köttbullar i salladsblad
Asiatiska köttbullar i salladsblad
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 100 gnötfärs
  • 100 gfläskfärs
  • 1äggula
  • 1salladslök- finhackad
  • 2vitlöksklyftor- pressade
  • 1lime- rivet skal av
  • 2 mskkoriander- hackad
  • 1 msksesamfrö- rostat , svart eller vitt
  • 2 krmsambal oelek
  • 1 krmsalt
  • jordnötsolja- eller solrosolja till stekning

Vinägrett

  • 2 mskrödvinsvinäger
  • 2 msklime- pressad
  • 4 mskfisksås
  • 2 mskrörsocker
  • 2vitlöksklyftor- finhackade
  • 1chili- finhackad
  • 3 mskkoriander- hackad

Till servering

  • hjärtsallad- (gemsallad)
  • röd chili- strimlad
  • salladslök- strimlad
  • sesamfrön- rostade, gärna svarta och vita
  • koriander

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till färsen.

  2. Forma färsen till 16 små bollar. Stek dem i olja.

  3. Lägg upp salladsblad. Lägg en, eller ett par, köttbullar på varje blad. Garnera med chili, salladslök, sesamfrö och koriander. Servera med vinägretten.

  4. Vinägretten: Blanda ingredienserna och häll upp i små skålar vid servering.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök