Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Kimchi är en koreansk fermenterad salladskål smaksatt med bland annat chili och ingefära. Den blandas gärna i små plättar och kallas i Korea kimchi chun. Här är kimchiplättarna gjorda med lite nordisk twist med lagrad ost och räkor. Du kan använda endast vete- eller endast rismjöl om du vill.
Låt kimchin rinna av i en sil över en skål och spara spadet. Grovhacka kimchin. Ansa och skiva salladslöken. Hacka räkorna.
Blanda vatten och kimchispad. Sikta i mjölet och vispa till en klimpfri smet. Tillsätt salt och socker. Vänd i kimchi, salladslök, räkor och riven ost.
Stek små plättar av smeten, 4–5 cm i diameter, i olja på medelhög värme i ca 2 min på varje sida.
Sesamsås: Rör ihop alla ingredienser.
Kärna ur och skär avokadon i skivor. Häll över limesaft. Strö på sesamfrön och salt.
Servera plättarna med dippsåsen samt avokado och limeklyftor.