Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Asiatiska kimchi-plättar med sesamsås

Kimchi är en koreansk fermenterad salladskål smaksatt med bland annat chili och ingefära. Den blandas gärna i små plättar och kallas i Korea kimchi chun. Här är kimchiplättarna gjorda med lite nordisk twist med lagrad ost och räkor. Du kan använda endast vete- eller endast rismjöl om du vill.

Asiatiska kimchi-plättar med sesamsåsAsiatiska kimchi-plättar med sesamsåsAsiatiska kimchi-plättar med sesamsås
Foto: ULRIKA EKBLOM / PHOTOGRAPHER ULRIKA EKBLOMWWW.ULRIKAEKBLOM.SE Ulr

Ingredienser

  • 2 dlkimchi- (hemgjord eller köpt)
  • 2salladslökar
  • 2 dlräkor i lag
  • 1 dlvatten
  • 0,5 dlspad- från kimchin
  • 1,5 dlvetemjöl
  • 0,5 dlrismjöl
  • 2 krmsalt
  • 1 krmströsocker
  • 1,5 dlost- riven, lagrad t ex prästost
  • 1 mskrapsolja

Sesamsås

  • 3 msksrirachasås
  • 3 mskvatten
  • 1 mskmiso- ljus
  • 1 msksesamolja
  • 2 tskhonung

Tillbehör

  • 1avokado- mogen
  • 1 tsklime- pressad
  • 2 tsksvarta sesamfrön
  • 1 tskflingsalt
  • lime

Gör så här

  1. Låt kimchin rinna av i en sil över en skål och spara spadet. Grovhacka kimchin. Ansa och skiva salladslöken. Hacka räkorna.

  2. Blanda vatten och kimchispad. Sikta i mjölet och vispa till en klimpfri smet. Tillsätt salt och socker. Vänd i kimchi, salladslök, räkor och riven ost.

  3. Stek små plättar av smeten, 4–5 cm i diameter, i olja på medelhög värme i ca 2 min på varje sida.

  4. Sesamsås: Rör ihop alla ingredienser.

  5. Kärna ur och skär avokadon i skivor. Häll över limesaft. Strö på sesamfrön och salt.

  6. Servera plättarna med dippsåsen samt avokado och limeklyftor.

Vad tyckte du om receptet?

Läs mer: Pannkakor - bästa receptet på pannkakssmet