Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Asiatiska fiskkakor

Recept på smakrika asiatiska fiskkakor. Egen fiskfärs gör du lätt i matberedare monterad med kniv. Mixa inte fisken för fint, bara tills den blir mald.

Räcker till cirka 10 stycken fiskkakor.

Asiatiska fiskkakor
Asiatiska fiskkakor
Asiatiska fiskkakor
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 500 gkoljafilé- eller torskfilé, skinn- och benfri
  • 0,5 tsksalt
  • 2salladslökar
  • 1chili
  • 2limeblad- eller finstrimlat skal av 1 väl tvättad lime
  • 23 mskrapsolja
  • 1 tsksmör

Sojasås

  • 45 msksoja
  • 1 msklimesaft
  • 1 tskfisksås

Till servering

  • spenat- ångkokt

Gör så här

  1. Blanda ihop ingredienserna till såsen.

  2. Skär fisken i mindre bitar. Lägg fiskbitarna i matberedare monterad med en kniv, salta och kör till en färs. Lägg färsen i en bunke.

  3. Ansa och skär salladslöken i tunna skivor. Dela, kärna ur och hacka chilin fint. Klipp limebladen i tunna strimlor.

  4. Blanda färsen med salladslök, chili och limeblad. Forma färsen till cirka 10 kakor.

  5. Hetta upp oljan och smöret i en stekpanna. Stek fiskkakorna tills de är genomstekta, cirka 3 minuter på varje sida.

  6. Servera fiskkakorna med såsen och ångkokt spenat.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök