Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på smakrika asiatiska fiskkakor. Egen fiskfärs gör du lätt i matberedare monterad med kniv. Mixa inte fisken för fint, bara tills den blir mald.
Räcker till cirka 10 stycken fiskkakor.
Blanda ihop ingredienserna till såsen.
Skär fisken i mindre bitar. Lägg fiskbitarna i matberedare monterad med en kniv, salta och kör till en färs. Lägg färsen i en bunke.
Ansa och skär salladslöken i tunna skivor. Dela, kärna ur och hacka chilin fint. Klipp limebladen i tunna strimlor.
Blanda färsen med salladslök, chili och limeblad. Forma färsen till cirka 10 kakor.
Hetta upp oljan och smöret i en stekpanna. Stek fiskkakorna tills de är genomstekta, cirka 3 minuter på varje sida.
Servera fiskkakorna med såsen och ångkokt spenat.
Recept från Mitt kök