Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Asiatisk toast Skagen – recept

Hur mycket får man egentligen ändra på en klassiker? För säg den som inte älskar toast Skagen. Här är i alla fall en variant som har en mild och fräsch asiatisk smak. Våga prova!

Asiatisk toast Skagen – receptAsiatisk toast Skagen – receptAsiatisk toast Skagen – recept
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 500 gräkor med skal
  • 4 mskmajonnäs
  • 2 mskcrème fraiche
  • 4 krmlimeskal- rivet
  • 23 krmwasabi
  • 23 krmröd chili- hackad urkärnad
  • 1salladslök- strimlad
  • salt

Till servering

  • 4formbröd
  • smör
  • 75 gforellrom- ca
  • salladslök- strimlad
  • svarta sesamfrön
  • krasse
  • limeklyftor

Gör så här

  1. Skala och grovhacka räkorna.

  2. Blanda majonnäs, crème fraiche, limeskal, wasabi, chili och lök. Vänd ner räkorna. Smaka av med salt.

  3. Kantskär brödet och stek frasigt i smör.

  4. Vid servering: Servera röran på brödet. Lägg på en klick rom. Strö över strimlad salladslök, sesamfrön och krasse. Servera med limeklyftor.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök