Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept:
Allt om Mat Vego
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på en vegansk asiatisk bowl! Njut av en skål smakrik svamp, rött ris och len silkestofu toppad med en asiatiskt inspirerad dressing.
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Ansa och skär svampen i tjocka skivor. Skala och finhacka vitlök och ingefära. Kärna ur och finhacka chilin. Strimla spetskål och salladslök.
Stek svamp, vitlök, ingefära och chili i kokosolja tills svampen mjuknat och fått fin färg. Blanda ner spetskålen och fräs ytterligare ca 1 minut. Ta bort från värmen och blanda ner ris och salladslök.
Dressing: Blanda ihop tamari och sesamolja.
Skär tofun i tärningar. Fördela svampfräset i fyra skålar. Toppa med tofu och thaibasilika. Ringla över dressingen och servera.
Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept:
Allt om Mat Vego