Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Asiatisk sill

Asiatisk sill har överraskande smaker och en riktig önskesill för korianderälskare.

Asiatisk sill
Asiatisk sill
Asiatisk sill
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 1 burkinläggningssill- (400 g)
  • 0,25rödlök
  • 1morot- liten
  • 1jalapeño
  • 1vitlöksklyfta
  • 0,5lime- rivet skal
  • 1 msksesamfrön

Inläggningslag

  • 0,5 dlättiksprit- (12%)
  • 1 dlströsocker
  • 1,5 dlvatten

Garnering

  • koriander

Gör så här

  1. Skala och skär rödlöken i tunna skivor. Skala och finstrimla moroten. Kärna ur och finstrimla chilin. Skala och finhacka vitlöken.

  2. Lag: Koka upp ättika, socker och vatten. Lägg i lök, morot, chili, vitlök, limeskal och sesamfrön. Låt lagen kallna.

  3. Lägg sillfiléerna i lagen och låt stå i kylen 2-3 dygn.

  4. Strimla sillen och servera med grönsakerna. Garnera med koriander.

Vad tyckte du om receptet?