Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Värmande asiatiska smaker är alltid lika fräscha. Servera den hela laxfilén tillsammans med dressing i små skålar som var och en kan doppa sin fisk i.
Sätt ugnen på 150 grader. Gnid in laxen med olja. Krydda med salt och strö över sesamfrö. Lägg den i en stor oljad ugnsfast form.
Dela broccolin i buketter och skiva stammen. Blanda broccoli och svamp med 2 msk olja och salt. Lägg grönsakerna runt laxen.
Baka lax och grönsaker i mitten av ugnen cirka 40 minuter. Laxen ska inte överstekas utan fortfarande ha en liten rå kärna i mitten när den är klar. Använder du termometer ska innertemperaturen vara 56 grader när laxen är färdigstekt.
Dressing: Skala och skiva vitlöken. Kärna ur och strimla chilin.
Hetta försiktigt upp oljan i en kastrull. Tillsätt vitlök, chili och ingefära. Fräs sakta någon minut utan att det tar färg. Tillsätt soja, vinäger, fisksås, socker och sesamolja och värm försiktigt.
Vid servering: Strö salladslök, chili och hackad koriander över fisken, lägg på limeklyftor. Servera med dressingen och ris.
Recept från Mitt kök