Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på asiatisk sallad med kyckling. I den här matiga salladen, som går fint att förbereda, samsas många härliga smaker.
Marinad: Skala och riv vitlöken. Blanda samman alla ingredienser. Häll marinaden över kycklingen i dubbla platspåsar. Knyt ihop och låt marinera i kylen i ca 4 tim, men gärna över natten.
Sallad: Koka nudlarna i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Häll av kokvattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.
Skala och strimla morötterna. Finstrimla rödkål och gemsallad. Skala löken och skär den i tunna strimlor. Skala och kärna ur mangon. Skär fruktköttet i tunna stavar. Ansa rädisorna och skär dem i halvor eller fjärdedelar.
Plocka bladen från örterna och grovhacka dem, spara några blad till garnering. Blanda alla ingredienser på ett stort serveringsfat. Toppa med koriander, thaibasilika och hackade jordnötter.
Häll bort marinaden ifrån kycklingen och stek eller grilla den i stek- eller grillpanna till 68° innertemperatur. Låt svalna och skär sedan kycklingen i skivor.
Dressing: Vispa samman alla ingredienser och häll hälften över salladen.
Servera salladen med resten av dressingen vid sidan om.