Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Asiatisk rissallad

I stället för svart ris kan man välja rött ris eller fullkornsris till salladen.

Asiatisk rissallad
Asiatisk rissallad
Asiatisk rissallad

Ingredienser

  • 1 dlsvart ris
  • 5 dlvatten
  • 2 dlris- långkornigt
  • 5salladslökar
  • 0,5grön spansk pepparfrukt
  • 3grillade kycklingfiléer
  • 3limeblad
  • 2 mskrapsolja
  • 1 dlkorianderblad

Salladssås

  • 4 msklimesaft- färskpressad
  • 2 tskråsocker
  • 2 mskfisksås

Garnering

  • limeskivor
  • 3 mskjordnötter- salta

Gör så här

  1. Mät upp svart ris och vatten i en kastrull. Koka upp och låt koka på svag värme under lock ca 40 min. Spola riset med kallt vatten i en sil och låt det rinna av. Koka det långkorniga riset enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna.

  2. Ansa och skär löken i skivor. Dela, kärna ur och finhacka pepparfrukten. Strimla kycklingfiléerna. Skär limebladen i mycket tunna strimlor.

  3. Fräs löken och pepparfrukten i oljan 1–2 min. Blanda riset med lökblandningen i en skål. Vänd ner kycklingkött, limeblad och korianderblad.

  4. Vispa ihop ingredienserna till såsen. Blanda den med salladen. Garnera med hackade jordnötter.

Vad tyckte du om receptet?