Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Asiatisk räksallad

Fina räkor serveras i en krispig sallad med örter och asiatisk inspirerad dressing. Allt kan förberedas, förvara i kyl och lägg upp vid servering. Salta jordnötter kan bytas ut mot cashewnötter.

Asiatisk räksalladAsiatisk räksalladAsiatisk räksallad
Foto: Magnus Skoglöf

Ingredienser

  • 1 kgräkor- med skal (storlek 70–90), MSC-märkta
  • 100 grisnudlar- eller glasnudlar
  • 2 dlmungbönsgroddar
  • 2morötter
  • 0,5gurka
  • 150 gsockerbönor
  • 1spetspaprika- gul
  • 1röd chili- t ex spansk peppar
  • 150 grödkål
  • 2avokador
  • 80 gsallad- blandad
  • 0,5 krukamynta
  • 0,5 krukakoriander
  • 3 mskjordnötter- krossade

Dressing

  • 3 msklime- pressad
  • 1 mskvitvinsvinäger
  • 0,5 dlrapsolja
  • 1 msksesamolja
  • 1 msksoja- japansk
  • 1 tskfisksås- asiatisk
  • 2 tskhonung- flytande
  • 1 tskingefära- fint riven
  • 1 krmchiliflakes

Gör så här

  1. Skala räkorna och ställ dem kallt. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Skölj i kallt vatten och låt rinna av väl. Klipp dem i bitar.

  2. Skölj groddarna i kallt vatten. Skala och finstrimla ­morötterna. Skala gurkan. Halvera, kärna ur och skär den i halvmånar. Dela sockerbönorna på längden. Kärna ur och strimla paprika och chili. Strimla rödkålen. Kärna ur och skär avokadon i smala klyftor.

  3. Fördela alla ingredienser på ett stort fat. Lägg räkor och örter överst. Strö över jordnötterna.

  4. Vispa ihop alla ingredienser till dressingen. Servera den till salladen.

Vad tyckte du om receptet?