Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Asiatisk nudelsoppa med kyckling

Recept på lättlagad asiatisk kycklingsoppa med smak av chili och ingefära. En värmande och smakrik nudelsoppa.

Asiatisk nudelsoppa med kyckling
Asiatisk nudelsoppa med kyckling
Asiatisk nudelsoppa med kyckling
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 12 dlkycklingbuljong
  • 1citrongräs
  • 0,5röd chili
  • 2 tskingefära- riven färsk
  • 1lime- saften
  • 2kycklingfiléer
  • 2pak choi- asiatisk kål
  • 4salladslökar
  • 50 gglasnudlar- vermicelli

Till garnering

  • koriander

Gör så här

  1. Koka upp kycklingbuljongen i en stor gryta.

  2. Krossa citrongräset med knivskaftet och skär gräsets mjuka del i tunna skivor. Snitta, kärna ur och skär chilin i tunna skivor. Riv ingefäran. Tillsätt i buljongen och koka 5 minuter. Smaksätt med fisksås och limesaft.

  3. Dela kycklingfiléerna på längden och skär köttet i tunna skivor. Lägg ner dem i buljongen och låt dem sjuda 5 minuter.

  4. Skär pak choi i grova trekantiga bitar. Skär salladslöken i bitar.

  5. Bryt glasnudlarna i bitar och tillsätt i soppan tillsammans med pak choi och salladslök, låt sjuda 3 minuter.

  6. Smaka av. Garnera soppan med koriander.

Vad tyckte du om receptet?

Recept: Christina Asplund

Recept från Mitt kök