Recept: Christina Asplund
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på lättlagad asiatisk kycklingsoppa med smak av chili och ingefära. En värmande och smakrik nudelsoppa.
Koka upp kycklingbuljongen i en stor gryta.
Krossa citrongräset med knivskaftet och skär gräsets mjuka del i tunna skivor. Snitta, kärna ur och skär chilin i tunna skivor. Riv ingefäran. Tillsätt i buljongen och koka 5 minuter. Smaksätt med fisksås och limesaft.
Dela kycklingfiléerna på längden och skär köttet i tunna skivor. Lägg ner dem i buljongen och låt dem sjuda 5 minuter.
Skär pak choi i grova trekantiga bitar. Skär salladslöken i bitar.
Bryt glasnudlarna i bitar och tillsätt i soppan tillsammans med pak choi och salladslök, låt sjuda 3 minuter.
Smaka av. Garnera soppan med koriander.
Recept: Christina Asplund
Recept från Mitt kök