Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Asiatisk laxcarpaccio

Recept på laxcarpaccio. Enkelt och fräscht. Frys gärna laxen en stund före så är den lättare att skiva.

Asiatisk laxcarpaccioAsiatisk laxcarpaccioAsiatisk laxcarpaccio
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 500 glaxrygg- gärna Salmalax eller Fröyas
  • 1 tsksambal oelek
  • 2 mskyuzusaft- eller pressad lime
  • 2 mskolivolja
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1avokado
  • 1 tskflingsalt

Garnering

  • 4 mskinlagd ingefära- (gari)
  • 4 msköringrom- eller forellrom
  • 1 krukakoriander

Gör så här

  1. Pensla lite sambal oelek mitt på tallrikarna. Skär fisken i tunna skivor och lägg dem omlott på tallrikarna.

  2. Vispa ihop yuzu, olja, salt och peppar.

  3. Kärna ur avokadon och skär fruktköttet i små tärningar. Blanda med 1 msk av dressingen. Fördela avokadon över fisken. Strö över flingsalt.

  4. Ringla resterande vinägrett över fisk och avokado och garnera med rom, ingefära och koriander.

Vad tyckte du om receptet?