Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Asiatisk laxcarpaccio

Recept på laxcarpaccio. Enkelt och fräscht. Frys gärna laxen en stund före så är den lättare att skiva.

Asiatisk laxcarpaccio
Asiatisk laxcarpaccio
Asiatisk laxcarpaccio
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 500 glaxrygg- gärna Salmalax eller Fröyas
  • 1 tsksambal oelek
  • 2 mskyuzusaft- eller pressad lime
  • 2 mskolivolja
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1avokado
  • 1 tskflingsalt

Garnering

  • 4 mskinlagd ingefära- (gari)
  • 4 msköringrom- eller forellrom
  • 1 krukakoriander

Gör så här

  1. Pensla lite sambal oelek mitt på tallrikarna. Skär fisken i tunna skivor och lägg dem omlott på tallrikarna.

  2. Vispa ihop yuzu, olja, salt och peppar.

  3. Kärna ur avokadon och skär fruktköttet i små tärningar. Blanda med 1 msk av dressingen. Fördela avokadon över fisken. Strö över flingsalt.

  4. Ringla resterande vinägrett över fisk och avokado och garnera med rom, ingefära och koriander.

Vad tyckte du om receptet?