När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
3 dlris
4 bitarlaxfilé- (á 125 g)
1 mskolja
0,5gurka
1 knippasalladslök
2lime
Sojasås
1,5 dljapansk soja
1 tskingefära- färsk, finstrimlad
1röd chili
0,5 dlströsocker
1 mskcitronsaft- färskpressad
1 msksesamfrön
Gör så här
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Sojasås: Blanda alla ingredienser, rör tills sockret lösts upp
Stek laxen i 1 msk olja 2 min per sida, börja med skinnsidan. Häll över sojasåsen och låt småputtra 4 min.
Lyft upp laxen på ett fat. Häll såsen över.
Skala och kärna ur gurkan, skär den i stavar. Skala och klyfta löken. Halvera limen.
Servera laxen med ris, gurka, lök och lime
Vad tyckte du om receptet?
(Betyg: 3,9 · 192 röster)
Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan. Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!