Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Asiatisk kycklingwok

Recept på asiatisk kycklingwok. En bra vardagsrätt som mättar.  Servera eventuellt med extra soja.

Asiatisk kycklingwok
Asiatisk kycklingwok
Asiatisk kycklingwok
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 500 gkycklingfärs
  • 2 knipporsalladslök
  • 1chili- röd, t ex spansk peppar
  • 2vitlöksklyftor
  • 200 gglasnudlar
  • 1 krukakoriander
  • 2 msksesamolja
  • 2 mskrapsolja
  • 0,5 dljapansk soja
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Ansa och grovstrimla salladslöken. Kärna ur och strimla chilin. Skala och skiva vitlöken. Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Spola av med kallt vatten och låt rinna av.

  2. Stek färsen i 2 msk sesamolja och 2 msk rapsolja tills den fått fin färg. Tillsätt salladslök, chili och vitlök och låt steka med ca 2 min. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

  3. Blanda ner nudlarna och låt dem bli varma. Häll över 1/2 dl soja och repa över bladen från koriandern. 

Vad tyckte du om receptet?