Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Asiatisk kycklingsallad

Recept på kycklingsallad med mycket smak.

Asiatisk kycklingsallad
Asiatisk kycklingsallad
Asiatisk kycklingsallad
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 500 gkycklingfilé
  • 1 msksoja
  • 1 mskrapsolja
  • 1citrongräs- krossat och hackat
  • 0,25röd chili- finhackad
  • 2 krmsalt
  • 2 huvudenhjärtsallad- eller mini-romansallat
  • 2 stjälkarblekselleri
  • 2morötter
  • 50 gsolrosskott

Dressing

  • 1 mskrapsolja
  • 1 mskfisksås
  • 2 tskråsocker
  • 1lime- rivet skal
  • 1 msklimesaft- pressad
  • 2 tskröd spansk peppar- finhackad
  • 1 mskkoriander- färsk, finhackad
  • 1 mskthaibasilika- hackad

Dekoration

  • 1 dlcashewnötter- krossade rostade
  • koriander
  • 2lime

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Torka av och lägg kycklingfiléerna i en ugnssäker form. Blanda samman soja, rapsolja, citrongräs, röd spansk chilipeppar och salt i en skål. Pensla över kycklingfiléerna. Stek i i mitten av ugnen, cirka 25 minuter. Låt svalna och skär upp köttet i skivor.

  2. Skölj och slunga sallatsbladen. Bryt isär hälften. Strimla selleri­stjälkar och skalade morötter. Blanda och lägg i en skål.

  3. Rör samman olja, fisksås, socker, limeskal, limesaft, chilipeppar, koriander och thaibasilika till en dressing. Rör om tills sockret löst sig. Blanda ner i morotsblandningen.

  4. Fördela sallat, morotssallad, solrosskott på tallrikar. Lägg skivad kycklingfilé ovanpå. Strö över cashewnötter och dekorera med koriander och en halv lime.

Vad tyckte du om receptet?

Recept: Christina Asplund

Recept från Mitt kök