Recept: Christina Asplund
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på kycklingsallad med mycket smak.
Sätt ugnen på 225 grader. Torka av och lägg kycklingfiléerna i en ugnssäker form. Blanda samman soja, rapsolja, citrongräs, röd spansk chilipeppar och salt i en skål. Pensla över kycklingfiléerna. Stek i i mitten av ugnen, cirka 25 minuter. Låt svalna och skär upp köttet i skivor.
Skölj och slunga sallatsbladen. Bryt isär hälften. Strimla selleristjälkar och skalade morötter. Blanda och lägg i en skål.
Rör samman olja, fisksås, socker, limeskal, limesaft, chilipeppar, koriander och thaibasilika till en dressing. Rör om tills sockret löst sig. Blanda ner i morotsblandningen.
Fördela sallat, morotssallad, solrosskott på tallrikar. Lägg skivad kycklingfilé ovanpå. Strö över cashewnötter och dekorera med koriander och en halv lime.
Recept: Christina Asplund
Recept från Mitt kök