Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Asiatisk köttfärssås med glasnudlar - servera med jordnötter och koriander

Smakrik asiatisk sås till glasnudlar eller andra nudlar. Koriander och jordnötter kan barnen själva lägga på.

Asiatisk köttfärssås med glasnudlar - servera med jordnötter och koriander
Asiatisk köttfärssås med glasnudlar - servera med jordnötter och koriander
Asiatisk köttfärssås med glasnudlar - servera med jordnötter och koriander
Recept på asiatisk köttfärssås med glasnudlar Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 500 gkycklingfärs- eller hönsfärs
  • 1 mskrapsolja
  • 2vitlöksklyftor
  • 1 mskingefära- finriven
  • 1 mskcurry paste- grön
  • 2 msksoja- japansk
  • 2 tskfisksås- asiatisk
  • 1 burkkokosmjölk- (400 ml)
  • 1morot
  • 3salladlökar- eller 1 purjolök
  • 150 gsockerbönor- eller sockerärtor, ca
  • 1 krukakoriander
  • 1 dljordnötter- salta, ca

Tillbehör

  • glasnudlar
  • sallad

Asiatisk köttfärssås med glasnudlar

  1. Stekfärsen i oljan tills den är brynt. Skala och pressa i vitlöksklyftorna. Tillsätt ingefära, curry-pasta, soja och fisksås. Häll i kokosmjölken och koka ihop för att koncentrera smakerna, ca 10 min.

  2. Skala moroten, ansa salladslöken, och skär grönsakerna i skivor. Dela sockerärterna på längden. Blanda ner grönsakerna i köttfärssåsen.

  3. Hetta upp såsen. Strö över repad koriander eller servera den bredvid. Servera med jordnötter, nudlar, gurksallad och sallad.

Vad tyckte du om receptet?