Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Asiatisk kotlett med dressing & risnudelsallad

Asiatisk kotlett med dressing & risnudelsallad
Asiatisk kotlett med dressing & risnudelsallad
Asiatisk kotlett med dressing & risnudelsallad
THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 500 gkotlettrad- benfri
  • vatten

Dressing

  • 2 tskingefära- färsk
  • 2vitlöksklyftor
  • 0,5röd spansk peppar
  • 0,5grön spansk pepparfrukt
  • 0,5 dljapansk soja
  • 2 tskrisvinäger
  • 2 mskrapsolja
  • 2 tsksesamolja
  • 1 tskströsocker

Risnudelsallad

  • 125 grisnudlar
  • 200 gromanticatomater
  • 200 gbroccoli
  • 4salladslökar
  • 1 stjälkselleri
  • 2 mskdressing- (se ovan)
  • 0,5 dlsesamfrön- rostade

Gör så här

  1. Lägg köttet i en kastrull. Häll över kokande vatten, så det täcker köttet. Koka upp och sänk värmen. Sätt en mätsticka till köttermometern i köttet och sjud under lock tills innertemperaturen är 65-70 grader.

  2. Ta upp köttet och lägg det i ett durkslag. Skölj det under rinnande kallt vatten. Lägg övertäckt i kylskåp i några timmar eller över natten.

  3. Skala och riv ingefära och vitlök eller hacka fint. Dela, kärna ur och finhacka chilifrukterna. Blanda med soja, risvinäger, rapsolja, sesamolja och strösocker till en dressing, ställ kallt.

  4. Skär köttet i mycket tunna skivor. Lägg upp i luftiga rullar på ett fat och häll över hälften av dressingen. Servera resten vid sidan om.

  5. Blanda kokta risnudlar med halverade tomater, små förvällda broccolibuketter, skivad salladslök och skivad stjälkselleri och 2 msk av dressingen. Strö över rostade sesamfrön.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök