Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Asiatisk kålsallad

Asiatisk kålsallad passar perfekt till ­asiatiska nudelrätter och till ­grillad eller stekt fisk.

Asiatisk kålsalladAsiatisk kålsalladAsiatisk kålsallad
Recept på kålsallad med asiatiska smaker. Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 1 klyftarödkål- (400 g)
  • 1kålrabbi- (300 g)
  • 2salladslökar
  • 1 krukathaibasilika

Dressing

  • 1lime
  • 0,5röd chili- t ex spansk peppar
  • 1 msksesamolja
  • 2 mskrapsolja
  • 1 tsksesamfrön- svarta
  • 2 mskrårössocker
  • 2 mskfisksås- asiatisk

Garnering

  • 1 dljordnötter- hackade
  • koriander

Gör så här

  1. Skär bort rotstocken och finstrimla kålen. Ansa och finstrimla kålrabbin. Ansa och finstrimla salladsöken. Repa bladen från ­thaibasilikan. Blanda allt i en skål.

  2. Dressing: Pressa saften ur ­limen. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Rör ihop alla ingredienser till dressingen och blanda med salladen.

  3. Garnera med jordnötter och koriander.

Vad tyckte du om receptet?

Recept av Ulla Karlström