Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Asiatisk fläskfilé med sichuan­peppar och grillad melon

Ta del av en intressant smakresa! Här serverar vi fläskfilé med sichuanpeppar och grillad melon.

Asiatisk fläskfilé med sichuan­peppar och grillad melon
Asiatisk fläskfilé med sichuan­peppar och grillad melon
Asiatisk fläskfilé med sichuan­peppar och grillad melon
PHOTOGRAPHER: ASA DAHLGREN

Ingredienser

  • 1fläskfilé
  • 1 tsksichuanpeppar- eller grovt stött ­svartpeppar eller chilipulver
  • 1 mskjapansk soja
  • 1 mskråsocker
  • 1 tsksesamolja
  • 1 mskolja- neutral
  • 1 msklimesaft
  • 1 nypasalt
  • 1vattenmelon- halv liten
  • 4salladskål- pak choi eller 1
  • 2 mskolja- neutral
  • 2lime
  • koriander- färsk

Gör så här

  1. Skär köttet i skivor. Blanda samman sichuanpeppar med soja, råsocker, sesamolja, olja, limesaft och salt. Gnid in marinaden i köttet och låt marinera i cirka 10 minuter, eller över natten.

  2. Skiva melon i mindre skivor med skalet kvar. Dela pak choi i halvor. Om du använder salladskål skär den i fyra klyftor. Ringla över olja.

  3. Torka av köttet och grilla det ett par minuter per sida.

  4. Gör samma sak med melon och pak choi. Pressa över limesaft och dekorera med koriander. Nudlar passar också fint till.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök