Recept ur ”Kokbok för grå dagar” (Bonnier fakta) av Mathias Dahlgren Foto: Lennart Weibull
Annons: ”Kokbok för grå dagar” hittar du här! (extern länk)
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på koreansk sallad, torsk- och spenatsallad med chili, skapat av Mathias Dahlgren.
Många undviker att laga fisk och säger att det är svårt. Allt är svårt om man inte vet hur man ska göra. Fisk är oftast både enklare och snabbare att laga än kött och fågel. Fryst fisk kan vara svårare än färsk, eftersom fryst fisk ofta tinas för snabbt och släpper en massa vatten som gör den svår att steka och den kan bli torr. Färsk spenat finns numera alltid i våra matbutiker och kombinationen fisk och spenat är en klassiker. Den här svala spenatsalladen är något jag brukar göra hemma och som jag vet att många gillar. Same same but a little different!
Sätt ugnen på 175 grader. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Koka upp en gryta med vatten, lägg i spenaten och låt den koka i 30 sekunder. Häll av kokvattnet genom ett durkslag och spola spenaten riktigt kall i kallt vatten. Krama ur allt vatten, skär spenaten grovt och lägg i en skål.
Blanda ingredienserna till dressingen och smaka av med salt och peppar. Häll dressingen över spenaten i skålen och ställ den i kylen.
Lägg torsken i en oljad ugnsfast form och salta och peppra.
Baka i ugnen tills fisken skivar sig om du trycker på den med en sked, det tar 5–7 minuter.
Lägg upp kall spenatsallad och torskfilé bruten i mindre bitar på ett serveringsfat och bjud nykokt ris till.
Recept ur ”Kokbok för grå dagar” (Bonnier fakta) av Mathias Dahlgren Foto: Lennart Weibull
Annons: ”Kokbok för grå dagar” hittar du här! (extern länk)
Recept från Mitt kök