Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Färsk fläsklägg beställs hos kötthandlare.
Koka läggen i saltat vatten under lock ca 2 timmar. Låt svalna i spadet.
Ta upp läggen ur spadet, ta bort svålen och plocka köttet i mindre bitar, (ca 500 g). Spara spadet.
Avokadokräm: Kärna ur avokadon och mosa fruktköttet grovt med en gaffel. Smaka av med citronsaft, salt och olivolja.
Sallad: Skala rättika. Skiva rädisa och rättika tunt. Lägg rättika, rädisor och kinakål i iskallt vatten. Häll av i durkslag. Slunga dem torra i handduk eller salladslunga.
Stek köttet gyllenbrunt i sesamolja i en stekpanna med släpplätt beläggning. Tillsätt buljong från koket, soja, risvinäger, sesamfrön, vitlök, chili och svartpeppar. Koka ca 5 min tills all vätska har kokat in. Tillsätt gari.
Halvera bröden, fördela avokadoröra, grönsaker och kött i bröden. Servera ev med chips.