Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Asiatisk burgare med syrad fläsklägg

Färsk fläsklägg beställs hos kötthandlare.

Asiatisk burgare med syrad fläsklägg
Asiatisk burgare med syrad fläsklägg
Asiatisk burgare med syrad fläsklägg

Ingredienser

  • 1,3 kgfläsklägg- färsk
  • 2 tsksalt
  • vatten- så det täcker

Avokadokräm

  • 2avokador- mogna
  • 1 tskcitron- pressad
  • 2 krmsalt
  • 2 tskolivolja

Sallad

  • 50 grättika
  • 4rädisor
  • 1 lkinakål- fint hyvlad
  • 2 msksesamolja
  • 2 dlbuljong från koket
  • 2,5 msksoja- japansk
  • 3 mskrisvinäger
  • 1 msksesamfrön
  • 1vitlöksklyfta- tunt skivad
  • 0,5 tskchili- finstrimlad röd
  • 0,5 krmsvartpeppar- nymald
  • 2 mskgari- grovhackad (inlagd japansk ingefära)

Tillbehör

  • 4källarfranskor
  • evchips

Gör så här

  1. Koka läggen i saltat vatten under lock ca 2 timmar. Låt svalna i spadet.

  2. Ta upp läggen ur spadet, ta bort svålen och plocka köttet i mindre bitar, (ca 500 g). Spara spadet.

  3. Avokadokräm: Kärna ur avokadon och mosa fruktköttet grovt med en gaffel. Smaka av med citronsaft, salt och olivolja.

  4. Sallad:  Skala rättika. Skiva rädisa och rättika tunt.  Lägg rättika, rädisor och kinakål i iskallt vatten. Häll av i durkslag. Slunga dem torra i handduk eller salladslunga.

  5. Stek köttet gyllenbrunt i sesamolja i en stekpanna med släpplätt beläggning. Tillsätt buljong från koket, soja, risvinäger, sesamfrön, vitlök, chili och svartpeppar. Koka ca 5 min tills all vätska har kokat in.  Tillsätt gari.

  6. Halvera bröden, fördela avokadoröra, grönsaker och kött i bröden. Servera ev med chips.

Vad tyckte du om receptet?