Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En grundbuljong med asiatiska smaker, perfekt som bas i soppor eller att bara dricka som den är om du känner dig lite nere.
Banka på citrongräset en aning så att stjälken bryts upp. Lägg citrongräs, galangal, korianderrot, kaffirlimeblad och gurkmeja i en stor gryta.
Skala rättika, lök och vitlök och skär i grova bitar. Skölj kycklingskrovet och skär deti grova bitar. Lägg skrovet i grytan. Häll över vattnet. Koka upp och skumma noga.
Lägg i grönsakerna, koka upp och skumma ännu en gång.
Låt sjuda under lock ca 2 timmar. Skumma återigen om det behövs.
Sila buljongen genom finmaskig sil. Koka ihop tills ca 1 liter återstår, då blir buljongen kraftig och välsmakande.
Kyl buljongen och ta bort fettet som lagt sig överst. Nu är buljongen klar att användas till soppor och såser. Den går även utmärkt att frysa.