Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Asiatisk biffsallad

Recept på asiatisk biffsallad. Det kan kännas lyxigt att välja två kryddörter, men båda bidrar med mycket smak till salladen. Mynta som odlas på friland har en mycket starkare smak än den som odlas i kruka, så prova dig fram.

Asiatisk biffsallad
Asiatisk biffsallad
Asiatisk biffsallad
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 300 grostbiff- stekt, skivad
  • 200 gknippmorötter
  • 150 ggrön sparris
  • 2 krmsalt- + 2 krm
  • 1 krukamynta
  • 1 krukathaibasilika
  • 250 gsojabönor- frysta
  • 2 tsklime- pressad
  • 100 gmâchesallad
  • 100 gmizunasallad

Dressing

  • 1röd chili- t ex spansk peppar
  • 4 cmingefära- färsk
  • 1vitlöksklyfta
  • 2 mskkycklingfond- konc
  • 3 mskhoisinsås
  • 2 mskolivolja
  • 0,5 msklime- pressad
  • 2 tsksoja- japansk

Gör så här

  1. Skala och strimla morötterna. Bryt av den nedre delen på sparrisen. Grilla sparrisen i en oljad grillpanna ca 2 min. Strö på 2 krm salt.

  2. Plocka hälften av bladen från basilika och mynta. Finstrimla bladen. Tina bönorna enligt anvisning på förpackningen. Blanda bönor, limesaft, 2 krm salt och örter. 

  3. Dressing: Kärna ur och finhacka chilin. Skala och finriv ingefäran. Pressa vitlöken. Blanda alla ingredienser till dressingen. 

  4. Skär rostbiffen i strimlor. Lägg upp sallad, bönor, rostbiff och morötter på ett stort fat. Toppa med sparrisen. Lägg på resten av örterna. Servera med dressingen.

Vad tyckte du om receptet?