Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Asiatisk biffsallad med mynta, chili & lime

Snabblagad och smarrig sallad med massvis av goda smaker.

Asiatisk biffsallad med mynta, chili & lime
Asiatisk biffsallad med mynta, chili & lime
Asiatisk biffsallad med mynta, chili & lime
JENNY GRIMSGÅRD

Ingredienser

  • 2 mskjordnötsolja
  • 400500 glövbiff- cirka
  • 1paprika- röd eller orange
  • 1pak choi
  • 12 klyftorvitlök
  • 1 dlsalladslök- strimlad
  • 0,51röd chili
  • 1 dlchili- sweet sås
  • 0,5 dlsaft- från lime
  • 1 tskfisksås
  • 46kaffirlimeblad
  • 200250 grisnudlar- tunna
  • 1 krukamynta
  • 0,5 dljordnötter- hackade, eller cashewnötter, rostade och saltade
  • evlimeklyftor- några till servering

Gör så här

  1. Strimla, salta och peppra biffen. Stek den hastigt på hög värme, lägg över på ett fat och låt svalna.

  2. Strimla grönsakerna och hacka vitlök och chili. Stek eller woka dem på hög värme i lite olja några minuter. Tillsätt sweet chilisås, limesaft, fisksås och limeblad. Låt puttra samman ett par minuter. Lyft av plattan och låt svalna.

  3. Koka nudlarna och spola dem i kallt vatten. Blanda dem med grönsakerna och tillsätt även biffen. Servera salladen ljummen eller kall och toppa med myntablad och hackade nötter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök