Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Uteslut bogfläsket för en vegetarisk soppa. Recept av Christina Asplund.
Rensa och skölj ärtorna. Lägg dem i blöt i 12 timmar enligt anvisningarna på för packningen. Koka upp ärtorna i nytt vatten i en gryta och ”skumma” bort skaldelar. Låt ärtorna sjuda med rimmat fläsk och skalad klyftad lök, tills ärtorna är mjuka, cirka 1 timme (eller i tryckkokare, cirka 30 minuter).
Ta upp fläsket och skär det i tärningar och lägg tillbaka dem i soppan. Tillsätt skalade grovrivna morötter och repad grönkål i bitar. Låt sjuda 5 minuter. Späd med vatten om soppan är för tjock.
Smaka av soppan med salt, peppar, ingefära, timjan och mejram. Servera soppan med senap, fröknäcke eller knäckebröd och smör.
Recept från Mitt kök