Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ärtsås med baconströssel

Goda tillbehör till lutfisk.

Ärtsås med baconströssel
Ärtsås med baconströssel
Ärtsås med baconströssel

Ärtsås

  • 1scharlottenlök
  • 1 msksmör
  • 1 dlvitt vin- torrt
  • 5 dlvatten
  • 1 tärninghönsbuljong
  • 1 pktgröna ärter- (250 g)
  • 1 dlvispgrädde
  • 2 krmsalt
  • 0,5 krmcayennepeppar

Baconströssel

  • 1 pktbacon- (140 g)
  • 2scharlottenlökar
  • 0,5 tskkryddpeppar- grovstött

Brynt smör

  • 50 gsmör

Gör så här

  1. Sås: Skala och finhacka schalottenlöken. Fräs den i smör i en kastrull. Häll på vin och vatten. Smula ner buljongtärningen. Låt koka ihop tills ca 3 dl återstår. Tillsätt ärterna och låt koka ca 5 min. Mixa till en slät röra. Tillsätt grädden. Koka upp. Krydda med salt och peppar.

  2. Bacon: Skär baconet i små fina tärningar. Skala och finhacka löken. Stek bacon och lök knaprigt i stekpannan. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper. Blanda ner kryddpepparn. Smält smöret och låt det bli gyllenbrunt. Servera till fisk.

Vad tyckte du om receptet?