Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Goda tillbehör till lutfisk.
Sås: Skala och finhacka schalottenlöken. Fräs den i smör i en kastrull. Häll på vin och vatten. Smula ner buljongtärningen. Låt koka ihop tills ca 3 dl återstår. Tillsätt ärterna och låt koka ca 5 min. Mixa till en slät röra. Tillsätt grädden. Koka upp. Krydda med salt och peppar.
Bacon: Skär baconet i små fina tärningar. Skala och finhacka löken. Stek bacon och lök knaprigt i stekpannan. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper. Blanda ner kryddpepparn. Smält smöret och låt det bli gyllenbrunt. Servera till fisk.