Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ärtsallad med fetaost

Vänd ihop salladen strax före servering och häll på dressingen i sista stund.

Ärtsallad med fetaostÄrtsallad med fetaostÄrtsallad med fetaost
Foto: Susanne Almers

Ingredienser

  • 1 knippaminimorötter
  • 20rädisor
  • 1bananschalottenlök
  • 1salladshuvud- (t ex roman- eller isbergssallad)
  • 100 grucolasallad
  • 25 gärtskott- (1 ask)
  • 2 dlgröna ärter
  • 100 gsockerärter
  • 200 gfetaost

Dijondressing

  • 2 mskdijonsenap
  • 2 mskhonung- flytande
  • 1 mskäppelcidervinäger
  • 0,5 dlrapsolja
  • 2 mskvispgrädde
  • 2 krmsalt
  • 1 krmvitpeppar- nymald
  • 1 mskgräslök- hackad

Gör så här

  1. Skölj och ansa morötter och rädisor. Koka morötterna i lättsaltat vatten ca 5 min. Lägg rädisorna i vattnet och låt dem koka med ca 30 sekunder. Ta upp och lägg morötter och rädisor i kallt vatten så att kokningen avstannar.

  2. Dressing: Vispa ihop senap, honung och vinäger. Droppa i oljan under vispning och rör i grädden. Smaksätt med salt och peppar och tillsätt gräslök.

  3. Skala och skiva löken. Riv salladen i bitar. Blanda salladsingredienserna med smulad fetaost. Droppa över dressing.

Vad tyckte du om receptet?