Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ärtpestopasta med sockerärter och fetaost

Recept på vegetarisk pasta med ärtpesto, sockerärter och fetaost. Enkelt, snabbt och lätt. 

Ärtpestopasta med sockerärter och fetaost
Ärtpestopasta med sockerärter och fetaost
Ärtpestopasta med sockerärter och fetaost
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 400 gpasta- t ex penne
  • 200 gsockerärter
  • 100 gfetaost- (16 %)

pesto

  • 1 krukabasilika
  • 1 dlgröna ärter- tinade
  • 50 gvalnötter
  • 50 gost- riven (17 %)
  • 0,5 dlrapsolja
  • 0,5 dlvatten
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt sockerärterna koka med när ca 2 min återstår av koktiden.

  2. Repa bladen från basilikan, spara några blad till garnering. Mixa basilika, gröna ärter, nötter, ost och olja med mixerstav. Späd med vattnet och krydda med salt och peppar.

  3. Låt pastan rinna av och blanda den med peston. Smula över fetaost och garnera med de sparade basilikabladen.

Vad tyckte du om receptet?

Näringsberäknad

Ca 660 kcal per portion, 28 g fett, 25 g protein, 78 g kolhydrater