Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ärtpasta med mozzarella och basilika

En mild och god pasta med ärter, mozzarella och basilika. Ett vegetariskt recept som är både enkelt och går snabbt att göra. Passar även att äta kall!

Ärtpasta med mozzarella och basilikaÄrtpasta med mozzarella och basilikaÄrtpasta med mozzarella och basilika
Foto: Ulrika Pousette

Ärtpasta med mozzerella och basilika

  • 500 gärtor- färska eller frysta
  • 1citron- rivet skal
  • 2 mskcitron- pressad
  • 2 mskolivolja
  • 2,5 tskflingsalt
  • 3 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 krukabasilika
  • 300 gpasta
  • 2mozzarella- (à 125 g)
  • 0,5 dlpumpakärnor- rostade

Gör så här

  1. Koka ärterna i lättsaltat vatten ca 2 min. Låt dem rinna av och mixa dem grovt med mixerstav. Rör i citronskal och saft, 1 msk olja, 1 1/2 tsk salt och 1 krm  peppar.

  2. Plocka bladen från basilikan. Koka pastan enligt anvisningarna. Häll 1/2 dl av kokvattnet i ärtröran och låt pastan rinna av. Blanda pastan med ärtröra.

  3. Låt mozzarellan rinna av och riv den i mindre bitar. Strö på mozzarella, basilika och pumpakärnor.

  4. Ringla över 1 msk olja och strö på 1 tsk flingsalt och 1 krm peppar.

Vad tyckte du om receptet?

Läs mer:

Recept på klassisk lasagne

Bästa receptet på köttfärssås

Pasta carbonara – enkelt recept på magisk klassiker