Läs mer:
Bästa receptet på köttfärssås
Pasta carbonara – enkelt recept på magisk klassiker
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 23g
Protein: 29g
Kolhydrater: 67g
En mild och god pasta med ärter, mozzarella och basilika. Ett vegetariskt recept som är både enkelt och går snabbt att göra. Passar även att äta kall!
Koka ärterna i lättsaltat vatten ca 2 min. Låt dem rinna av och mixa dem grovt med mixerstav. Rör i citronskal och saft, 1 msk olja, 1 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
Plocka bladen från basilikan. Koka pastan enligt anvisningarna. Häll 1/2 dl av kokvattnet i ärtröran och låt pastan rinna av. Blanda pastan med ärtröra.
Låt mozzarellan rinna av och riv den i mindre bitar. Strö på mozzarella, basilika och pumpakärnor.
Ringla över 1 msk olja och strö på 1 tsk flingsalt och 1 krm peppar.
Läs mer:
Bästa receptet på köttfärssås
Pasta carbonara – enkelt recept på magisk klassiker