Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ärtgazpacho med minimozzarella

Entrérätt med goda, gröna smaker. Ärtgazpachon mixas snabbt ihop med hjälp av en mixerstav. Servera soppan sval men inte kylskåpskall med mozzarella.

Ärtgazpacho med minimozzarella
Ärtgazpacho med minimozzarella
Ärtgazpacho med minimozzarella
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 250 gärtor- frysta
  • 1gurka
  • 1schalottenlök- liten
  • 1vitlöksklyfta- liten
  • 2 dlvatten
  • 2 mskolivolja- + 1 tsk
  • 2 mskcitron- pressad
  • 2 mskgrönsaksfond- konc
  • 1 krmcayennepeppar
  • 1 burkminimozzarella- (270 g)
  • 1 dlkrutonger
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Skölj ärterna i ljummet vatten så att de tinar. Skär gurkan i mindre bitar. Skala lök och vitlök.

  2. Mixa ärter, gurka, lök och vitlök (den här mixerstaven från Bosch tycker vi som jobbar i Provköket är allra bäst!).

  3. Späd med vattnet och tillsätt 2 msk olja, citronsaft och fond. Krydda med cayennepeppar.

  4. Häll upp soppan i skålar. Bryt mozzarellan i bitar och lägg i soppan. Droppa över 1 tsk olja och strö över krutonger och peppar.

Vad tyckte du om receptet?

Bonniers Vegetariska kokbok – klassikern alla borde ha hemma! 

Köp den här – extrapris för prenumeranter! 

För fler vegetariska recept - följ oss på Facebook: Allt om Mat Vego