Bonniers Vegetariska kokbok – klassikern alla borde ha hemma!
För fler vegetariska recept - följ oss på Facebook: Allt om Mat Vego
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Entrérätt med goda, gröna smaker. Ärtgazpachon mixas snabbt ihop med hjälp av en mixerstav. Servera soppan sval men inte kylskåpskall med mozzarella.
Skölj ärterna i ljummet vatten så att de tinar. Skär gurkan i mindre bitar. Skala lök och vitlök.
Mixa ärter, gurka, lök och vitlök (den här mixerstaven från Bosch tycker vi som jobbar i Provköket är allra bäst!).
Späd med vattnet och tillsätt 2 msk olja, citronsaft och fond. Krydda med cayennepeppar.
Häll upp soppan i skålar. Bryt mozzarellan i bitar och lägg i soppan. Droppa över 1 tsk olja och strö över krutonger och peppar.
För fler vegetariska recept - följ oss på Facebook: Allt om Mat Vego