Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ärtfantasi

Med färdigköpt, färsk tortellini är Bobbos ärtfantasi lättlagad. Bjud den som entré eller bygg på med härliga, grillade pilgrimsmusslor eller mera grönsaker så passar den också som huvudrätt.

ÄrtfantasiÄrtfantasiÄrtfantasi

Ingredienser

  • 24tortellini- färska, med ricotta

Ärtsås

  • 150 gärtor- frysta
  • 2 msksmör- mjukt
  • 3 mskschalottenlök- hackad
  • 2 dlvatten- + grönsaksbuljongtärning (räkna en halv på 2 dl)
  • 1 mskapelsin- pressad
  • 1 krmcurry
  • 0,5 dlvispgrädde
  • 0,5 krmsalt

Ärtsallad

  • 3 mskschalottenlök- finhackad
  • 1 msksmör
  • 100 gärtor- frysta
  • 100 gärtskott- eller solrosskott
  • 0,5 tsksalt
  • 0,5 krmvitpeppar- eller svartpeppar

Garnityr

  • 1apelsin- skalet

Servering

  • pilgrimsmusslor- grillade eller kokta svartrötter

Gör så här

  1. Riv apelsinskalet till garnityret och lägg det att torka en halvtimme på en assiett i 50° ugnsvärme.

  2. Sås: Koka ärterna mjuka 4 min, sila upp och spola dem snabbt med kallt vatten. Mixa dem fint och tillsätt smöret. Ställ ärtsmöret åt sidan så länge.

  3. Koka löken mjuk i vatten, buljongtärning, pressad apelsin och curry 5 min. Mixa sedan inför serveringen den heta buljongen med ärtsmöret och grädden och smaka av sältan.

  4. Ärtsallad: Hacka och smörfräs löken. Blanda inför serveringen först ner ärterna och när de är genomvarma blandas solrosskotten ner. Smaksätt slutligen med salt och peppar.

  5. Koka tortellinin. Lägg upp den tillsammans med ärtsåsen och ärtsalladen på varma tallrikar och strö lite torkade apelsinskalsmulor över det hela.

Vad tyckte du om receptet?