Recept på kokta gula ärtor finns här.
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Vegetariska ärtbiffar med limedressing och nudlar. Recept av Christina Asplund.
Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Spola av i kallt vatten och låt dem rinna av i durkslag.
Dressing: Vispa samman olja, limesaft, honung, soja och sweet chilisås. Blanda dressingen med nudlarna i en bunke.
Dela broccolin i små buketter. Skala och skär stocken i skivor och mindre bitar. Förväll dem i lättsaltat vatten i 3 minuter. Skölj, kärna ur och skiva chili och salladslök. Dela, kärna ur och skär paprikan i skivor. Hacka koriandern. Blanda grönsakerna med nudlarna.
Ärtbiffar: Skölj och grovriv zucchinin, salta och låt safta sig 20 minuter. Pressa ur all vätska genom en finmaskig sil. Skär salladslöken i tunna skivor. Mixa ärtorna och zucchinin till en slät smet. Tillsätt salladslök, ägg, havregryn, ost, salt och peppar. Blanda snabbt ihop till en smet. Låt stå i kylen i 15 minuter.
Forma smeten till 12 biffar och vänd i panko på en tallrik. Stek dem i olja, cirka 4 minuter per sidan, tills biffarna fått fin färg.
Servera med nudelsallad, limeklyftor, chili och koriander.
Recept på kokta gula ärtor finns här.
Recept från Mitt kök