Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ärtmousse med getostsallad

Ärtmousse med getostsallad
Ärtmousse med getostsallad
Ärtmousse med getostsallad

Mousse

  • 8gelatinblad
  • 1gul lök- liten
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 mskolivolja
  • 750 gärtor- frysta, gröna
  • 4 dlvatten
  • 1grönsaksbuljongstärning
  • 2 dlcrème fraiche
  • 1 tsksalt
  • 1 krmvitpeppar- nymald

Gräslöksolja

  • 1 knippagräslök
  • 1 dlolivolja
  • 1 mskcitron- pressad
  • 2 mskvatten
  • 2 krmsalt
  • 0,5 tskströsocker

Sallad

  • 100 gvalnötter
  • 2päron- gärna Williampäron
  • 2 mskcitron- pressad
  • 250 ggetost
  • 1 knippagräslök
  • 250 gsallad- t ex mâchesallad

Päronchips

  • 1päron

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken i olja i en kastrull 2–3 min.

  2. Blanda i ärterna, häll i vattnet och smula över buljongtärningen. Låt koka upp och sjud sedan blandningen 4-5 min.

  3. Ta upp och smält gelatinbladen i det heta kokspadet. Rör om.

  4. Mixa ärtblandningen i matberedare till en slät puré. Späd med kokspadet under gång. Låt blandningen svalna något.

  5. Blanda i crème fraichen. Krydda med salt och peppar. Fördela moussen i 10 portionsformar. Täck med plastfolie och ställ i kylen ca 6 timmar.

  6. Päronchips: Sätt ugnen på 125°. Skär päronet i mycket tunna skivor. Lägg päronskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Torka dem mitt i ugnen ca 1 timme, tills de är torra och krispiga.

  7. Gräslöksolja: Mixa gräslök och olja. Tillsätt citronsaft och vatten. Krydda med socker och salt. Ställ kallt till servering.

  8. Sallad:  Rosta valnötterna i en torr stekpanna tills de fått fin färg. Skala, kärna ur och skär päronen i cm-stora kuber. Pressa över citronsaft. Skär getosten i mindre bitar. Hacka gräslöken. Blanda päron, getost och gräslök med salladen. Vänd ner valnötterna precis före servering. Ringla över gräslöksoljan.

  9. Lossa mousserna runt kanterna med en liten tunn, vass kniv. Stjälp upp på tallrikar. Ställ ett päronchips i varje mousse. Fördela salladen runt om.

Vad tyckte du om receptet?