PS. Nu kan du prenumerera på tidningen Allt om Mat till extremt billigt kampanjpris!
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på ärt- och bönsallad. Häll inte på vinägretten förrän salladen ska serveras; vinägern gör att ärterna och bönorna tappar sin fina gröna färg.
Lägg sockerärter och sockerbönor i kokande vatten och sjud dem ca 1 minut. Spola av med kallt vatten och låt rinna av. Halvera sockerbönorna på längden.
Ansa och koka haricots vertsen i lättsaltat vatten ca 5 min. Låt ärterna koka med när ca 1 minut återstår av koktiden. Spola av med kallt vatten och låt rinna av. Blanda ärter och bönor på ett fat.
Vinägrett: Skala och finhacka löken. Blanda den med vinäger och olja. Häll vinägretten över salladen strax före servering.
Toppa med hyvlad pecorino och ärtskott.
PS. Nu kan du prenumerera på tidningen Allt om Mat till extremt billigt kampanjpris!