Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ärt- och bönsallad

Recept på ärt- och bönsallad. Häll inte på vinägretten förrän salladen ska serveras; vinägern gör att ärterna och bönorna tappar sin fina gröna färg.

Ärt- och bönsallad
Ärt- och bönsallad
Ärt- och bönsallad
Foto: Björn Tesch

Ingredienser

  • 300 gsockerärter
  • 300 gsockerbönor
  • 300 gharicots verts
  • 300 gärtor- frysta

Vinägrett

  • 4schalottenlökar
  • 0,5 dlvitvinsvinäger
  • 1 dlolivolja
  • 1 tskflingsalt

Garnering

  • 200 gpecorino
  • 50 gärtskott

Gör så här

  1. Lägg sockerärter och socker­bönor i kokande vatten och sjud dem ca 1 minut. Spola av med kallt vatten och låt rinna av. Halvera sockerbönorna på längden.

  2. Ansa och koka haricots vertsen i lättsaltat vatten ca 5 min. Låt ­ärterna koka med när ca 1 minut återstår av koktiden. Spola av med kallt vatten och låt rinna av. Blanda ärter och bönor på ett fat.

  3. Vinägrett: Skala och finhacka löken. Blanda den med vinäger och olja. Häll vinägretten över salladen strax före servering.

  4. Toppa med hyvlad pecorino och ärtskott.

Vad tyckte du om receptet?

PS. Nu kan du prenumerera på tidningen Allt om Mat till extremt billigt kampanjpris!