Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pasta Arrabbiata – godaste receptet

Recept på pastarätten arrabbiata. Arrabbiata betyder den arga. Enklaste möjliga men med massor av smak och hetta från chili.

Pasta Arrabbiata – godaste receptet
Pasta Arrabbiata – godaste receptet
Pasta Arrabbiata – godaste receptet
Recept på en enkel pastarätt från Italien – Arrabbiata. Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 300 grigatonipasta
  • 1lök- gul
  • 2vitlöksklyftor
  • 4tomater- marinerade, soltorkade
  • 2 mskolivolja
  • 4 msktomatpuré
  • 2 msksardellpasta
  • 12 tskchiliflakes
  • 1lagerblad
  • 2 burkartomater- skalade (à 400 g)
  • 1 dlvatten
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 krukabasilika
  • 1 dlparmesan- riven

Gör så här

  1. Skala och hacka löken. Skala och skiva vitlöken. Hacka de soltorkade tomaterna.  

  2. Fräs lök och vitlök i olja ca 3 min. Tillsätt tomatpuré, sardellpasta, chiliflakes och lagerblad. Häll över tomater och vatten. Sjud såsen utan lock ca 30 min. Krydda med peppar. 

  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt den rinna av. 

  4. Grovhacka basilikan och blanda ner den och pastan i såsen. Strö över parmesan och servera.

Vad tyckte du om receptet?