Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Denna fräscha och matiga sallad kan förberedas dagen före. Förvara i kylskåp över natten och vänd ner rostade pinjenötter, rucola och parmesan en dryg timme före servering. Salladen ska serveras rumstempererad. Tänk på att inte koka riset för länge.
Koka riset i rikligt med saltat vatten i en stor gryta ca 20 min, tills grynen är mjuka men fortfarande har en lätt kärna i mitten. Låt riset rinna av i en sil och lägg i en skål.
Blanda olivolja, vinäger, citronskal och citronsaft. Häll blandningen över riset och blanda. Täck skålen med plastfolie och ställ i kylskåp minst 2 timmar, gärna längre.
Ta ut riset ca 45 min före servering. Vänd ner pinjenötter, rucola och parmesan. Smaka av med flingsalt och peppar.