Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Arboriosallad med pinjenötter, parmesan och rucola

Denna fräscha och matiga sallad kan förberedas dagen före. Förvara i kylskåp över natten och vänd ner rostade pinjenötter, rucola och parmesan en dryg timme före servering. Salladen ska serveras rumstempererad. Tänk på att inte koka riset för länge.

Arboriosallad med pinjenötter, parmesan och rucola
Arboriosallad med pinjenötter, parmesan och rucola
Arboriosallad med pinjenötter, parmesan och rucola

Ingredienser

  • 5 dlarborioris
  • 5 mskolivolja
  • 4 mskrödvinsvinäger
  • 3citroner- rivet skal
  • 2citroner- pressad saft (ca 1 dl)
  • 1,5 dlpinjenötter- rostade
  • 0,5rucola- ask(à 80 g)
  • 2 dlparmesan- grovriven eller hyvlad
  • 1 mskflingsalt
  • 0,5 tsksvartpeppar- grovmald

Gör så här

  1. Koka riset i rikligt med saltat vatten i en stor gryta ca 20 min, tills grynen är mjuka men fortfarande har en lätt kärna i mitten. Låt riset rinna av i en sil och lägg i en skål.

  2. Blanda olivolja, vinäger, citronskal och citronsaft. Häll blandningen över riset och blanda. Täck skålen med plastfolie och ställ i kylskåp minst 2 timmar, gärna längre.

  3. Ta ut riset ca 45 min före servering. Vänd ner pinjenötter, rucola och parmesan. Smaka av med flingsalt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?