Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Arayes, fyllda pitabröd, med grekisk sallad

Recept på arayes, libanesiska köttfärsfyllda pitabröd som ofta äts som ”street food”. Här serveras den som en måltid tillsammans med en grekisk sallad.

Arayes, fyllda pitabröd, med grekisk salladArayes, fyllda pitabröd, med grekisk salladArayes, fyllda pitabröd, med grekisk sallad
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 300 gnötfärs
  • 1vitlöksklyfta
  • 2 mskajvar relish
  • 1 mskpersilja- hackad
  • 0,5 tskspiskummin- mald
  • 0,5 tsksalt
  • 6pitabröd
  • 1 mskolivolja

Grekisk sallad

  • 300 gfetaost
  • 250 gkörsbärstomater
  • 400 ggurka
  • 0,5rödlök
  • 1 dloliver
  • 2 mskolivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda färsen med skalad och pressad vitlök, ajvar, persilja, spiskummin och salt.

  2. Halvera pitabröden. Fyll bröden försiktigt med färsen. Pensla bröden på båda sidor med olja. Lägg dem på ett galler med en plåt under.

  3. Grilla mitt i ugnen i ca 20 min. Vänd bröden efter halva tiden.

  4. Grekisk sallad: Skär fetaosten i bitar. Halvera tomaterna. Skär gurkan i bitar. Skala och skär löken i bitar. Blanda ost, grönsaker, lök, oliver och olja.

  5. Servera de köttfärsfyllda pitabröden tillsammans med salladen.

Vad tyckte du om receptet?