Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på arayes, libanesiska köttfärsfyllda pitabröd som ofta äts som ”street food”. Här serveras den som en måltid tillsammans med en grekisk sallad.
Sätt ugnen på 200°. Blanda färsen med skalad och pressad vitlök, ajvar, persilja, spiskummin och salt.
Halvera pitabröden. Fyll bröden försiktigt med färsen. Pensla bröden på båda sidor med olja. Lägg dem på ett galler med en plåt under.
Grilla mitt i ugnen i ca 20 min. Vänd bröden efter halva tiden.
Grekisk sallad: Skär fetaosten i bitar. Halvera tomaterna. Skär gurkan i bitar. Skala och skär löken i bitar. Blanda ost, grönsaker, lök, oliver och olja.
Servera de köttfärsfyllda pitabröden tillsammans med salladen.