Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Aprikostartletter

Med färdigköpt smördeg är det enkelt att baka sina egna franska aprikostartletter. En klick vispad grädde smakar härligt till. Det går också bra att gör ett stort flarn, öka då gräddningstiden till cirka 25 minuter.

Aprikostartletter
Aprikostartletter
Aprikostartletter
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1 rullesmördeg- 250 g
  • 150 gmandelmassa
  • 1 burkaprikoshalvor- 400 g
  • 1ägg
  • 1 dlaprikosmarmelad
  • 1 mskcitron- pressad

Till servering

  • grädde- lättvispad
  • mandelspån- rostade
  • florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär degen i sex bitar. Vik upp en kant runtom. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.

  2. Grovriv mandelmassan. Låt aprikoserna rinna av och skär i klyftor. Fördela mandelmassan på degen. Lägg aprikosklyftorna över. Pensla degkanten med uppvispat ägg.

  3. Grädda i mitten av ugnen cirka 20 minuter.

  4. Värm marmeladen försiktigt med citronsaften i en liten kastrull. Ta ut tartletterna, ringla marmeladen över och låt svalna.

  5. Servera nygräddade med en klick lättvispad grädde. Strö på rostade mandelspån och pudra över florsocker.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök