Tips! Framåt hösten är den här pajen också god att baka med plommon. Och på vintern gör jag den med burkaprikoser.
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Nybakad fruktpaj med en klick lättvispad grädde är ett av sommarens matnöjen. Björnbären strör jag över både för att det är vackert och gott, men det går också bra att utesluta dem.
Mixa snabbt ihop mjöl, socker och smör till en smulig massa, eller använd fingertopparna. Tillsätt vattnet och mixa snabbt ihop till en degboll.
Tryck ut degen i en osmord pajform med löstagbar kant som mäter 26 centimeter i diameter. Nagga pajbottnen med en gaffel. Ställ in formen minst 1 timme i kylen.
Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen cirka 10 minuter.
Dela och kärna ur färska aprikoser, låt burkaprikoser rinna av väl. Lägg dem i pajskalet med den kupiga sidan upp. Strö över björnbären.
Värm marmeladen försiktigt tillsammans med citronsaften i en liten kastrull. Skeda det mesta av marmeladen över frukten.
Grädda pajen i mitten av ugnen cirka 30 minuter. Skeda över resten av marmeladen mot slutet av gräddningen.
Tips! Framåt hösten är den här pajen också god att baka med plommon. Och på vintern gör jag den med burkaprikoser.
Recept från Mitt kök